Site Overlay

Sketch

In het begin van jaar een was er een mogelijkheid om keuzenvakken te volgen waarbij je nieuwe software programma’s kon leren. Onder deze programma’s vielen: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign en Sketch. De eerste drie programma’s heb ik goed onder de knie, maar van Sketch had ik nog nooit gehoord. Dus besloot ik die lessen te volgen. Dit om mijn kennis in software programma’s te verbreden.

Tijdens de lessen heb ik verschillende oefeningen gedaan waarbij ik veel beelden heb nagemaakt. Zo heb ik een illustratie nagemaakt en heb ik de website nagemaakt van Trivago en een Spotify pagina. Verder heb ik ook een prototype gemaakt van instagram wireframes Klik hier om dit te zien.

Als ik kijk naar het programma zie ik veel vergelijkingen met Illustrator en Photoshop en dus was het best makkelijk om er mee te werken. Soms was het even zoeken met waar de tools stonden maar dit is zeker een goed programma. Ik vind Sketch een goed programma voor het maken van wireframes en visuele designs. Ik heb dit programma ook een aantal keer toegepast in projecten van school *klik hier voor een voorbeeld* en heb ik geprobeerd er illustraties in te maken, dit om het programma nog meer uit te proberen. Bij het laatste ben ik erachter gekomen dat Sketch echt geschikt is voor het maken van wireframes applicaties en niet echt voor illustraties.

Copyright © 2020 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes