One Linda is more than enough

“Een video maken waarin een zus haar verhaal vertelt over haar zusje met haar ADHD”

Een goede vriendin van mij was bezig met het keuzevak making a short movie. Hierbij moest zij een eigen korte film maken met een zelfgekozen onderwerp. Zij heeft er uiteindelijk voor gekozen om het over haar jonge zusje (die ADHD heeft) te vertellen. Wat ze lastig vond was dat ze niks wist van het editen van een film en ook niet welk programma ze daarvoor moest gebruiken.

Ze heeft aan mij gevraagd of of ik haar wilde helpen. Gelukkig had ik nog een edit programma van adobe op mijn computer staan en samen hebben we de video in elkaar gezet. Ze had al voor ogen wat ze wilde doen. Waar ze alleen mee zat, was dat ze niet precies wist in welke volgorde ze de beelden wilden hebben. Ik heb haar geholpen dit zo vloeiend mogelijk te laten lopen.

 

Ik kwam toen met het idee beelden van haarzelf neer te zetten waarin zij kort vertelt hoe het is dagelijks in contact te zijn met haar jonge zusje met ADHD.

Dit materiaal ontbrak nog dus heb ik haar gefilmd terwijl ze haar verhaal vertelde. Het enige wat me was opgevallen was dat ze verticaal had gefilmd en daarom heb ik dit ook bewust gedaan bij haar beelden. Samen hebben we een schema gemaakt met welk beeld waar komt, met als resultaat een goed in elkaar gezette video.