Tijdreizen – een nieuw gamethema

style – 7

Opdracht

Aan het einde van mijn stageperiode bij Athand heb ik als laatste de opdracht gekregen om een nieuw game thema te bedenken die anders zou zijn dan de zes game thema’s die ze op dat moment al hebben: sport, showbizz, reizen, mysterie, kantoor en superhelden.

Het proces

Om dit doel te bereiken ben ik als eerst begonnen met het opzetten van een mindmap een brainwriting om tot zoveel mogelijk ideeën te komen. Hieruit ben ik vervolgens gaan convergeren om de thema’s die het meeste eruit zouden springen een kans te geven.

 Vervolgens ben ik online research gaan doen naar de onderwerpen om te zien of er elementen zijn die in totaal zes levels kan vullen zoals in de andere game thema’s. Uit deze research ben ik op een thema uitgekomen en heb ik deze verder uitgewerkt. Aan het einde van dit proces heb ik wireframes en visuals gemaakt en deze vervolgens gepresenteerd.

Ontwerpoplossing

Uit het creatieve proces heb ik ervoor gekozen om voor het thema tijdreizen te gaan. Tijdreizen is manier om geschiedenis in je games toe passen en ieder mens heeft wel een bepaald tijdperk dat hij/zij interessant vindt. Om het game thema nog meer tot leven te wekken is er een verhaallijn opgesteld die de speler meeneemt in de game. De game gaat over de speler, een wetenschapper die het voor elkaar heeft gekregen om een tijdmachine te maken. Maar helaas door een klein ongeluk wordt de wetenschapper opgeslokt in de tijdmachine en beland hij in het verleden.

De enige manier om terug te keren naar het heden is om zijn afstandsbediening te repareren. Iedere keer als de speler een zijn kennis in een level haalt reist hij naar een ander tijdperk om zijn afstandsbediening compleet te maken. Maar tijdens zijn reis ontdekt hij dat moderne middelen ook in het verleden zijn beland. De stijl van het thema zal een verhouding hebben van realistische foto’s (het heden) en illustraties (het verleden) om het onderscheid te houden wat uit welke tijd komt.

december 2019 – januari 2020