Site Overlay

Het meisje met de zwavelstokjes

Bezig zijn met het maken van video’s is iets wat ik leuk vind om te doen, helaas is het bij mij het geval dat ik niet weet wat voor soort video ik wil maken. Mijn doel met video’s maken is een verhaal overbrengen aan een publiek met een emotie dat bij het verhaal past

Een tijdje terug kwam ik met het idee om een video te maken waarin ik het verhaal van het sprookje “het meisje met de zwavelstokjes” vertel. Dit verhaal vind ik een van de mooiste sprookjes verhalen en als ik online op zoek ga naar een video waarin dit verhaal wordt verteld kan ik niet snel een video vinden dat mij zelf aansprak. 

De video’s die ik vond werden vaak door middel van een kinderlijke animatie verteld of gespeeld met een voice-over dat in een rijmversje werd verteld

Om dit zo mooi mogelijk te maken kwam ik met het idee om een kaars te filmen en daarbij in een voice-over een verhaal te vertellen. Het verhaal zal dan eindigen met een kaars die wordt uitgeblazen. Om het verhaal op de juiste manier te vertellen heb ik het verhaal in mijn eigen woorden opgeschreven en vervolgens ingesproken.

Ik had al het materiaal en ging aan de slag om alles in elkaar te editen. Waar ik achter kwam was dat mijn kaars tijdens het filmen ineens bijna uitging en daarna weer vol ging schijnen. Dit vond ik een goed idee voor het einde en heb de beelden zo in elkaar geknipt zodat er een goed resultaat uit zou komen.

Wat ik heel leuk vond tijdens het maken was dat er totaal iets anders was gebeurd dan de bedoeling was, maar daaruit kwam wel een nog beter resultaat uit.

Copyright © 2020 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes