Book Publish

Opdracht

Aan het einde van mijn laatste jaar op het Grafisch Lyceum Rotterdam heb ik de opdracht gekregen om een eigen bedrijf te bedenken en de daarbij desbetreffende vormgeving te maken. Ik heb ervoor gekozen om voor een uitgeverij te gaan met de naam Book Publish.

Het proces

Bij de start van dit project heb een kleine research gedaan naar andere uitgeverijen. Wat zijn de stijlen die hun gebruiken en wat voor stijl wil ik aannemen. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met het maken van schetsen voor het logo en een ben ik wezen experimenteren met kleuren die ik wilde gaan gebruiken. Hieruit is vervolgens een gehele stijlguide gemaakt. 

Om Book Publish nog levendiger te maken heb ik ervoor gekozen om ook boek covers te maken die de uitgever verkoopt. Ook heb ik het verhaal van het bedrijf uitgeschreven en nagegaan waar de uitgeverij voor staat en wat zijn doel precies is. Verder zijn er verschillende visuals gemaakt zoals, poster, website, informatieboek en een trailer van een boek om Book Publish volledig tot leven te wekken.

Het ontwerp

Uiteindelijk heeft het ontwerp een warme uitstraling gekregen die ervoor zorgt dat iedereen welkom is bij Book Publish. De uitgeverij maakte zich anders dan andere uitgeverijen doordat ze ook open staan om boeken die niet bedoeld zijn om winst te maken maar voor particulier ook uit te geven. De boeken die door het bedrijf werden verkocht zijn ook gevormd in posters om dit te promoten.

januari – maart 2017