Site Overlay

Accuniverse

“Hoe creëren we bewustwording bij kinderen over brandveiligheid en de risico’s van elektrische energietransitie”

 

Om op deze vraag van de brandweer een antwoord te geven is er van tevoren onderzoek gedaan naar de doelgroep en is er nauw contact geweest met de docenten.

 

Het uiteindelijke concept is een game geworden waarmee kinderen op een spelenderwijs hun kennis over brandveiligheid kunnen verhogen.

In de game komen de kinderen terecht in de accuwereld Accuniverse. 

In deze wereld moeten de kinderen batterijen gaan verzamelen door ze te verzorgen. Als dit ze lukt hebben ze deze vrijgespeeld en kan de accu of batterij vrij in hun accuwereld lopen. Maar hoe verzorg je zo’n accu? In de accushop moet de speler onderdelen zoals bijvoorbeeld kabels kopen. 

Er zijn onderdelen van verschillende prijs en kwaliteit in de winkel, waardoor de speler de keuze heeft welke hij/zij wil kopen. Elke aankoop die wordt gedaan kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben.

Om de onderdelen te kopen in de winkel moet je geld verdienen. Dit wordt gedaan met minigames in het spel. In de minigames legt de speler een parcour af waarbij ondertussen kennis van brandveiligheid wordt overgebracht. Door gebruik van spel leren kinderen makkelijker kennis op te doen en leren ze door middel van de keuzes in de accushop krijgen ze kennis over de waarde van het product.

Copyright © 2020 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes